blogs van de verzorgers

wennen aan het nieuwe verblijf

28 juni - Deze zomer brengt Artis 10 Vergeten Dieren onder de aandacht. De dierverzorgers bloggen zelf over hun Vergeten Dier. Deze week Saskia, verzorgster van de Afrikaanse wilde honden.

Het nieuwe verblijf van de Afrikaanse wilde honden brengt een hoop nieuwe uitdagingen met zich mee. Het was in het begin even wennen voor ons als verzorgers en voor de dieren zelf, maar nu hebben we onze draai gevonden.

Nieuw in het verblijf is een stoere kabelbaan waar we vlees aan hangen. In de natuur jagen Afrikaanse wilde honden in groepen en ook bij deze kabelbaan moeten ze samenwerken om hun vlees te pakken te krijgen. De ene hond trekt met een touw het stuk vlees richting de rots, waarna de ander er met het volle gewicht aan gaat hangen. In het begin moest het mannetje nog een beetje wennen aan het geluid, maar ondertussen hapt hij ook behendig naar zijn bungelende prooi.

In het vernieuwde verblijf is ook een schuilplaats gemaakt. Maar daar moesten de Afrikaanse wilde honden eerst niks van weten. Liever bleven ze in de regen tussen de nieuwe planten liggen dan in hun luxe, verwarmde schuilplek. Pas nadat we wat stro in de schuilplaats neer hadden gelegd, durfden ze op die plek te gaan liggen. Maar het liefst liggen de Afrikaanse wilde honden in de zon. ‘s Ochtends tegenover de olifanten en ’s middags schuiven ze op richting de wasberen.

naar het overzicht

Vergeten Dieren

Ontdek de 10 Vergeten Dieren van Artis. 

de Afrikaanse wilde hond is geadopteerd door Kramer Staaltechniek

ook een dier adopteren?

related_story.thumbnail_small.caption

levend verscheurd

Lees dit verhaal

Artis-app

Download de gratis Artis-app met de actuele dagagenda, een speciale route en het laatste nieuws.

voor iPhone en Android »

bekijk alle verhalen uit Artis

blogs van de verzorgers

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting