blogs van de verzorgers

Thong Tai ontlast haar buik

De laatste 2 à 3 weken zien we steeds meer dat Thong Tai haar buik probeert te ontlasten. Dit doet ze op verschillende manieren. Ze zoekt naar plekken in het buitenperk om ontspannen te kunnen staan. Dit doet ze door 1 van haar voeten ergens op of tegen aan te zetten, zodat haar lichaamsgewicht anders verdeeld word. Wat ze ook doet is een muur of de houten palissade opzoeken om tegen aan te hangen. Vaak wisselt ze dan ook nog na een tijdje van kant.

Via de camera’s, die in de stallen hangen, zien we dat ze ’s nacht steeds minder gaat liggen om slapen. Vaak zoekt ze de muur op om tegen aan te hangen. Om er voor te zorgen dat ze, als ze dat wil, makkelijker kan gaan liggen, hebben we heuvels tegen de muur gelegd met bio-bodem. Hierdoor kan ze haar poten goed onder haar lichaam houden en snel en makkelijker weer op kan staan.

Het gedrag wat ze vertoont is normaal en natuurlijk gedrag, dat er bij hoort zo tegen het einde van de dracht. Tot op heden loopt alles dus nog steeds zoals het hoort. 

naar het overzicht

Mumba geboren

Lees alle verhalen rond de dracht van Thong Tai en de geboorte van Mumba op Artis.nl/olifantje

de Aziatische olifant is geadopteerd door Delta Lloyd, Dekamarkt, Groupon, Koninklijke Jumbo

ook een dier adopteren?

related_story.thumbnail_small.caption

Yindee verliest een stoottand

blog van de verzorgers:

Lees dit verhaal

Artis-app

Download de gratis Artis-app met de actuele dagagenda, een speciale route en het laatste nieuws.

voor iPhone en Android »

bekijk alle verhalen uit Artis

blogs van de verzorgers

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting