blogs van de verzorgers

thermometer voor de olifanten

9 december - Twee weken geleden hebben wij bij de olifanten een infraroodthermometer gekregen. Met deze thermometer kunnen we de lichaamstemperatuur van de olifanten meten, wat voor ons van belang is om de gezondheid van de olifanten in de gaten te houden.

We laten de olifanten op een getrainde manier hun mond open doen en richten de infraroodstraal op het verhemelte van de olifant. In een seconde hebben we dan de lichaamstemperatuur. Als de temperatuur afwijkende waarden geeft, is dit een teken voor ons om de olifant extra in de gaten te houden. 
 
Verhoging van de lichaamstemperatuur geeft net als bij ons aan dat er iets broeit in het lichaam wat ons ziek kan maken. Als we dit dus opmerken kunnen we sneller reageren en handelen om dit te voorkomen.

naar het overzicht

Mumba geboren

Lees alle verhalen rond de dracht van Thong Tai en de geboorte van Mumba op Artis.nl/olifantje

de Aziatische olifant is geadopteerd door Delta Lloyd, Dekamarkt, Groupon, Koninklijke Jumbo

ook een dier adopteren?

related_story.thumbnail_small.caption

Mumba´s eerste trainingen

Lees dit verhaal

Artis-app

Download de gratis Artis-app met de actuele dagagenda, een speciale route en het laatste nieuws.

voor iPhone en Android »

bekijk alle verhalen uit Artis

blogs van de verzorgers

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting