blogs van de verzorgers

Mumba's verjaardag

19 juni - Mumba was maandag jarig. Het is alweer een jaar geleden dat dit kleine slurfje ter wereld kwam en wij met zijn allen bijna 40 uur in Artis zijn geweest om het allemaal te volgen en mee te maken.

Mumba woog ongeveer tussen de 80 en 90 kilo toen ze geboren werd, nu weegt ze al bijna 500 kilo! Ze is nog steeds heel klein, maar als je de foto’s van een jaar geleden bekijkt is ze toch echt al een heel stuk groter en vooral forser geworden.

Een jaar geleden snapte ze nog helemaal niks van die onhandige lange neus. Het leukste was nog om dat lange ding heel hard rond te zwaaien. Ze ging ook op haar slurf staan of ze stopte hem in haar mond alsof ze hem op kon eten. Nu pakt ze de kleinste stukjes wortel op. Let maar eens op als je een keer komt kijken: ze draait netjes haar slurf om het worteltje heen, pakt het op en stopt het ook nog eens netjes in haar mond, zonder te laten vallen. Meestal dan.

Mumba wordt ook steeds behendiger. Ze loopt bovenop de boomstammen, balanceert op drie poten en laatst nadat we haar gewassen hadden, klom ze wel tien keer over dezelfde boomstam. Ze ging op haar achterpoten staan, gooide haar voorpoten over de boomstam, vervolgens ging ze met heel haar gewicht naar voren hangen en duikelde zo aan de andere kant eraf. Niet altijd even soepel; een paar keer viel ze op haar zij. Met alle vier haar poten in de lucht.

Maandag hebben we haar verjaardag gevierd. Er waren heel veel kinderen op haar verjaardagsfeestje. Ze hebben allemaal meegeholpen om een groentetaart voor Mumba te maken. Sommige hadden zelfs een mooie tekening voor haar gemaakt en nog veel belangrijker:ze hebben allemaal keihard “Lang zal ze leven” gezongen.

naar het overzicht

Mumba geboren

Lees alle verhalen rond de dracht van Thong Tai en de geboorte van Mumba op Artis.nl/olifantje

de Aziatische olifant is geadopteerd door Delta Lloyd, Dekamarkt, Groupon, Koninklijke Jumbo

ook een dier adopteren?

related_story.thumbnail_small.caption

herkenbare hoop olifantenmest

Lees dit verhaal

Artis-app

Download de gratis Artis-app met de actuele dagagenda, een speciale route en het laatste nieuws.

voor iPhone en Android »

bekijk alle verhalen uit Artis

blogs van de verzorgers

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting