blogs van de verzorgers

Mumba eindelijk gewogen

30 juli - De laatste dagen zijn we druk bezig geweest om te proberen om Mumba te wegen. We willen graag bijhouden hoeveel ze weegt, zodat we in de gaten kunnen houden of ze goed groeit. Tot nu toe hebben we haar gewicht proberen in te schatten.

Dat wegen doen we binnen op de plek waar we haar ook wassen en aan ons laat wennen. Dat ze goed aan ons went, blijkt wel uit dat ze steeds brutaler wordt. Ze vindt het heerlijk om met water te spelen. Op zo’n moment komt ze dan ook makkelijk naar ons toe.  Om haar te wegen moet ze op een grote plank stappen, die op twee weegbalken ligt, en dat is toch even wat anders. Ze was wel steeds lekker aan het spelen, maar ze liep aldoor netjes om de plank heen.  Ze bleef ook wat meer in de buurt van Thong Tai.

De volgende dag was ze al wat meer gewend en stond ze al met twee voorvoetjes op de plank. Verder kwam ze niet.Gisteren dachten we dat ze in één keer de weegplaat op zou lopen, maar bij de derde poot stopte ze. We dachten dat het vierde pootje toch even los van de grond hing. 118 kg gaf de weegschaal aan.

Maar ja, was het nou wel goed of niet? We twijfelden…Vandaag nog maar een keer geprobeerd, de weegplaat nog iets meer in haar looppad gelegd en ja hoor: ze stond er helemaal goed op. We keken snel op het display; Mumba weegt 159 kg! 

We zaten er gisteren toch flink naast. Wat één zo’n voetje al voor een verschil maakt!

naar het overzicht

Mumba geboren

Lees alle verhalen rond de dracht van Thong Tai en de geboorte van Mumba op Artis.nl/olifantje

de Aziatische olifant is geadopteerd door Delta Lloyd, Dekamarkt, Groupon, Koninklijke Jumbo

ook een dier adopteren?

related_story.thumbnail_small.caption

Spelenderwijs wennen

blog van de verzorgers:

Lees dit verhaal

Artis-app

Download de gratis Artis-app met de actuele dagagenda, een speciale route en het laatste nieuws.

voor iPhone en Android »

bekijk alle verhalen uit Artis

blogs van de verzorgers

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting