blogs van de verzorgers

menuvariatie voor de olifanten

De olifanten in Artis krijgen een gevarieerd menu aangeboden. Het overgrote deel daarvan bestaat uit hooi, aangevuld met tarwestro en speciaal voor Artis ontwikkeld olifantenkrachtvoer met vitamines en mineralen.

Ook krijgen de olifanten groente, fruit en dagelijks een kar vol met wilgentakken. De wilgentakken zijn zowel voer, ze eten de bast en het blad, als gedragsverrijking. De olifanten zijn hier namelijk lang zoet mee.

vers van het land

In het zomerseizoen vervangen we het hooi tweemaal per week door vers gemaaid gras. Het menu van een Aziatische olifant in het wild bestaat ook voor een groot deel uit verschillende soorten grassen. Het gras wordt ’s ochtends vroeg gemaaid en meteen aangeleverd door een boer uit de buurt van Amsterdam.

De olifanten vonden het fantastisch om voor het eerst weer vers gras te krijgen na een lange winter van droog hooi kauwen. Toen we met de eerste kar aankwamen werd er flink getrompetterd, gepiept en gebromd. En wie weet, misschien gaat Thong Tai door al dat gras wel meer en betere melk geven aan haar aanstaande kalfje.

naar het overzicht

Mumba geboren

Lees alle verhalen rond de dracht van Thong Tai en de geboorte van Mumba op Artis.nl/olifantje

de Aziatische olifant is geadopteerd door Delta Lloyd, Dekamarkt, Groupon, Koninklijke Jumbo

ook een dier adopteren?

related_story.thumbnail_small.caption

nieuwe gadget in de olifantenstal

blog van de verzorgers:

Lees dit verhaal

Artis-app

Download de gratis Artis-app met de actuele dagagenda, een speciale route en het laatste nieuws.

voor iPhone en Android »

bekijk alle verhalen uit Artis

blogs van de verzorgers

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting