bekend in Artis

Jeroen Krabbé in Artis

Jeroen Krabbé is bij het publiek bekend als acteur en regisseur. Hij speelde in films als Soldaat van Oranje en De Vierde Man. Krabbé regisseerde vervolgens zelf de prestigieuze verfilming De Ontdekking van de Hemel. Wat maakt Artis zo speciaal voor hem?

Mijn allereerste herinnering aan Artis is de Papegaaienlaan. Als kleine jongen vond ik dit erg bijzonder. De vogels hier mocht ik altijd pinda’s voeren. Stiekem wilde ik er zelf ook wel eens eentje in mijn mond stoppen.

De meest bijzondere plek in Artis vind ik de Japanse tuin. Hoe druk het ook in de tuin is, daar hoor je bijna niets. Het eerste bezoek aan Artis met je kind is mijn meest bijzondere gebeurtenis. Ik weet nog goed dat ik er met Martijn heen ging. Martijn zag heel andere dingen dan dat ik ooit had gezien. Ik kom nog regelmatig in Artis met mijn vrouw en kleinkinderen. We hebben een hele route met rituelen. Zo gaan wij altijd even langs de rode ibis. De veertjes van dit beestje zijn zo mooi van kleur dat ik altijd met een stokje een afgevallen veertje door het gaas te pakken probeer te krijgen.

Jaren geleden, toen ik nog op de Kunstnijverheidsschool zat, moesten wij verplicht dieren natekenen in Artis. Zelf heb ik nog het schetsboek van mijn grootvader, het boek komt uit de tachtiger jaren van de 19de eeuw. Vol met schetsen en tekening van Artis-dieren. Ontzettend bijzonder.

naar het overzicht

op naar Artis!

related_story.thumbnail_small.caption

Huub van der Lubbe in Artis

Lees dit verhaal

Artis-app

Download de gratis Artis-app met de actuele dagagenda, een speciale route en het laatste nieuws.

voor iPhone en Android »

bekijk alle verhalen uit Artis

bekend in Artis

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting