nieuws

Artis start met bouw nieuw jaguarverblijf

6 december 2013 – Vandaag begint Artis aan de realisatie van het nieuwe jaguarverblijf. Het verblijf bestaat uit rotsformaties en struikgewassen en komt op de plek waar voorheen de manenwolven leefden.

Doordat er in het nieuwe verblijf genoeg rotsen en struiken geplaatst worden kunnen de jaguars zich terugtrekken. Ook is het mogelijk de dieren van elkaar te scheiden. Dit is belangrijk als er welpen geboren worden. Het vrouwtje voedt de jongen alleen op, en een verstoring van het nestje door het mannetje kan de dood van de welpen betekenen. De moeder eet de jongen in geval van gevaar op. 

waterliefhebbers

Jaguars (Panthera onca) bevinden zich in de natuur vrijwel altijd in de buurt van water. Daarom komt in het nieuwe verblijf ook een waterpartij. Jaguars houden erg van zwemmen, in tegenstelling tot veel andere katachtigen die een hekel hebben aan water.  

schenking 

Artis heeft een bijzondere schenking gekregen van Stichting Goede Doelen Nh1816 van de schadeverzekeraar Nh1816 voor de realisatie van het verblijf. Hierdoor, én door de steun van particulieren, kon het ontwerp definitief gemaakt worden en kan Artis nu van start. 

Artis vernieuwt 

Natura Artis Magistra wil liefde en zorg voor de natuur stimuleren. Om deze rol nu en in de toekomst te kunnen blijven vervullen, is Artis bezig met grootschalige vernieuwingen. Hiermee wordt meer ruimte voor dieren en planten, voor educatie en voor erfgoed gecreëerd. Een nieuw verblijf voor de jaguars is altijd een belangrijk onderdeel geweest in het plan ‘Artis Vernieuwt’.

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting