nieuws

Een nieuwe wereld voor de olifanten

6 november 2013 – Artis presenteerde vandaag haar plannen voor een nieuw olifantenverblijf. Artis-directeur Haig Balian en olifantenverblijfontwerper Thijs de Zeeuw vertelden over de wereld van olifanten en namen het publiek mee in het complexe proces van het ontwerpen van een olifantenverblijf. Maar om alle ambities waar te maken hebben we nog steeds jouw hulp nodig.

Waar voor mensen een nieuw stuk tuin ontworpen wordt, wordt voor de olifanten een hele leefwereld geschapen. Begin 2013 is Artis gestart met een grootschalige actie om geld op te halen om een nieuw olifantenverblijf te kunnen realiseren. Artis gaat in 2014 door met het ophalen van geld voor de olifanten, zodat alle wensen voor het creëren van het olifantenverblijf waargemaakt kunnen worden.

het ontwerp

De opdracht die landschapsarchitect Thijs de Zeeuw van Artis kreeg, was helder: een nieuw olifantenverblijf ontwerpen op een deel van de huidige parkeerplaats. Artis heeft vandaag schetsen van het ontwerp getoond waarop te zien is dat het verblijf een grote waterpoel zal bevatten, evenals rotsformaties zodat de olifanten kunnen schuilen voor zon en regen én zich ook kunnen terugtrekken van elkaar. Vanaf een loopbrug zal het publiek de olifanten van dichtbij kunnen zien zwemmen.

help mee

Veel mensen leverden al een bijdrage aan het nieuwe verblijf, maar om alle wensen te realiseren hebben we nog steeds jouw hulp nodig. Iedereen kan op zijn eigen manier bijdragen. Zo geven we samen het parkeerterrein aan de olifanten. Doe mee op artis.nl/olifanten.

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting