meer in Artis

Artis, de oudste dierentuin van Nederland, in hartje Amsterdam. In Artis komen natuur, cultuur en erfgoed samen. De verhalen van Artis bestaanal sinds 1838. En worden elke dag opnieuw geboren. 

Ervaar het zelf. Bewonder de tropische vissen in het monumentale Aquarium. Reis door de ruimte in hét Planetarium van Nederland. Geniet van de giraffen. Zie ze samen galopperen met zebra’s, springbokken, spiesbokken en gnoes. Verbaas u over de imposante spanwijdte van de Europese gieren of omring u door honderden fladderende vlinders in het Vlinderpaviljoen. Bestudeer de collectie van het Zoölogisch Museum. Wandel door het historische stadspark met zijn eeuwen oude bomen en vele planten. Elk blad, elke boom, elk dier, elk gebouw, elk perk, vertelt een eigen verhaal, telkens opnieuw. Samen vertellen ze het grote verhaal van de natuur en haar betekenis voor onze samenleving. 

Meer besef van de natuur leidt tot meer respect voor alles wat leeft. Het verhaal van Artis is een verhaal over onszelf.

dierentuin

De oudste dierentuin van Nederland herbergt meer dan 600 diersoorten. Van de kleurrijke vlinders in het Vlinderpaviljoen tot grote giraffen op de Savanne. En van de enorme vale gieren tot de vreemdste vissen.

Lees meer

plantentuin

Door het hele park heen staan diverse monumentale bomen. Sommige bomen staan er al eeuwenlang en zijn ouder dan Artis (1838) zelf. Naast de bomen in het park zijn er ook enkele thematuinen, zoals de Hollandse Tuin en de Japanse Paradijs Tuin.

Lees meer

erfgoed

Artis bevat vele monumentale gebouwen. Sommige gebouwen, zoals voormalige herberg Eik en Linden, zijn ouder dan Artis zelf, anderen, zoals het Minangkabause Huisje zijn speciaal voor Artis ontworpen. 

Lees meer

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting