Artis van A tot Z

In Artis komen natuur, cultuur en erfgoed samen. Leer meer over de dieren en monumenten in Artis in de Artis A-Z. 

dieren a-z

Van de kleinste apensoort tot de grote olifanten en van de reuzenschildpad tot de zweepspin. Leer meer over de verschillende Artis-dieren.

Lees meer

bomen a-z

Artis heeft een bijzondere collectie van ruim 700 bomen. Deze staan door het hele park. Sommige bomen staan er al eeuwenlang en zijn ouder dan Artis (1838) zelf.

Lees meer

erfgoed a-z

Artis is opgericht in 1838 en bevat vele monumentale gebouwen. Sommige gebouwen, zoals voormalige herberg Eik en Linden, zijn ouder dan Artis zelf, anderen, zoals het Minangkabause Huisje zijn speciaal voor Artis ontworpen. 

Lees meer

Planetarium

Dagelijks worden er speciale films vertoond in de 628 m² grote, bolvormige koepel van het Planetarium. Beleef het heelal door er in werkelijkheid doorheen te vliegen.  

Lees meer

kunstcollectie

Al vanaf  de eerste jaren van Artis werden kunstenaars aangemoedigd in de tuin de dieren naar het leven te bestuderen. Veel Artis-dieren zijn dan ook door schilders en beeldhouwers vereeuwigd en in musea door het hele land verzameld. 

Lees meer

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting