agenda

De reis van Darwin

woensdag 15 augustus 2012
15:00 – het Planetarium
planetariumprogramma

Vaar mee met ‘de Beagle’ en ervaar wat Darwin tijdens de reis van zijn leven meemaakte.

In deze voorstelling vergezellen we Darwin op zijn tocht met de HMS Beagle naar de Galapagos eilanden. Op deze plek raakte hij geïnspireerd voor het schrijven van zijn beroemde boek “On the Origin of Species”, de grondslag voor de evolutietheorie.

Het mechanisme van natuurlijke selectie wordt aan de hand van prachtige voorbeelden uit de natuur uitgelegd.

Bezoek Darwin zijn huis en werkkamer, krijg zeebenen op de zeeën rondom Amerika, en verwonder je over prachtige koraalriffen!

Va. 10 jaar. Duur: 45 minuten.

op naar Artis! koop nu kaarten » of word lid

openingstijden, route, parkeren en meer bereid je bezoek voor

organiseer het in Artis

adres Plantage Kerklaan 38 - 40, Amsterdam

bereikbaarheid Tram 9 vanaf Amsterdam Centraal Station en tram 14 vanaf de Dam stoppen op de halte Plantage Kerklaan. Ook tramlijn 10 stopt op loopafstand van Artis.

parkeren Artis beschikt over een eigen parkeerterrein. Artis-bezoekers kunnen gebruik maken van het voordelige Artis-parkeertarief. Decodeer uw parkeerkaart bij de kassa, het Informatiehuisje of in de winkel.

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting