None

Beringstrandlopers in het Vogelhuis

Een nieuwe vogelsoort in ARTIS. – okt 27, 2016

De Beringstrandloper is een nieuwe vogelsoort in ARTIS die in het Vogelhuis te zien is. Oorspronkelijk leeft de Beringstrandloper in Alaska en is de vogel vernoemd naar de Deense ontdekkingsreiziger en cartograaf Vitus Jonassen Bering. Hij was in dienst van de Russische marine en ontdekte de Beringstraat en Alaska in 1741.

Twee ondersoorten

De strandlopers in ARTIS bestaan uit twee ondersoorten (tschuktschorum en ptilocnemis). De ondersoort tschuktschorum migreert 400 kilometer om aan de extreme kou te ontkomen, terwijl de ptilocnemis wel in Alaska overwintert. Uit onderzoek is gebleken dat deze vogel de zeer koude temperaturen kan overleven, omdat de strandloper naast een hoger lichaamsgewicht ook een snellere opname en vertering van voedsel heeft.

Nooit eerder te zien

De Beringstrandloper (Calidris ptilocnemis) is een waadvogel die langs de kust met een donkerkleurige lange snavel zijn kostje bijeenzoekt. De vogel is 20 cm groot en herkenbaar aan de donkerbruin gevlekte bovenveren en de witte onderzijde. Voor zover bekend is de Beringstrandloper nooit eerder in een dierentuin te zien geweest.
 

Beringstrandloper_vogel_R_1920x1080.jpg

De Beringstrandloper is 20 cm groot en herkenbaar aan de donkerbruin gevlekte bovenveren en de witte onderzijde.