nieuws

algazel geboren

10 augustus 2012 – Vrijdagmiddag is voor de ogen van het publiek op de Savanne een algazel geboren. Het is het derde jong dat dit jaar geboren is in Artis. De algazel is in het wild helaas uitgestorven. Artis doet mee aan het internationale fokprogramma voor de algazel. Deze geboorte is dus belangrijk voor het behoud van deze diersoort in dierentuinen.

De algazel (Oryx dammah) is een soort antilope die van oorsprong voorkwam in droge gebieden. Het oorspronkelijke leefgebied van de algazel omvatte vrijwel heel Noord-Afrika.

UITGESTORVEN IN HET WILD

Het dier is uitgestorven door de jacht en verlies van zijn leefgebied door onder andere concurrentie met vee. Nu zijn ze in omheinde, beschermde gebieden in Tunesië, Senegal en Marokko uitgezet voor het herintroductie programma van de algazel. Hiermee wordt geprobeerd de soort in de toekomst terug te brengen in het wild.

plan je bezoek

Er is elke dag van alles te doen in Artis. Hoe laat vertellen de dierverzorgers meer over hun dieren? Print de agenda en neem hem mee naar Artis.

Bekijk de dagagenda »

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting