nieuws

maak een groentetaart voor Yindee

30 juli 2012 – Donderdag 2 augustus is het feest in Artis, want olifantje Yindee wordt zeven jaar. Om dit te vieren mogen alle kinderen donderdag om 15.30 uur voor eventjes olifantenverzorger zijn. Iedereen is welkom om de verzorgers op het olifantenperk te helpen om een groentetaart voor de jarige te maken. Als het warm genoeg is, zullen de olifanten extra verwend worden met een ijstaart gevuld met appels, wortels en sla.

olifantenkudde

Yindee is een Aziatisch olifant (Elephas maximus) en leeft samen met haar moeder, tante en 1-jarige zusje Mumba in een kudde. Dit is normaal bij olifantenkoeien. Dochters blijven hun hele leven bij hun moeder. Bullen leven solitair en verlaten hun moeder als ze ongeveer 8 jaar zijn. Bullen zoeken de kudde dan enkel op als de koeien een eisprong hebben en er gedekt moet worden. 

plan je bezoek

Er is elke dag van alles te doen in Artis. Hoe laat vertellen de dierverzorgers meer over hun dieren? Print de agenda en neem hem mee naar Artis.

Bekijk de dagagenda »

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting