nieuws

eerste wild-breien tentoonstelling in Artis

10 februari 2011 – Vanaf woensdag 16 februari hangt de eerste ‘wild-breien’-tentoonstelling van Nederland in Artis. De beelden, bruggen, bomen en zelfs de hoofdingang van Artis worden voorzien van kleurige, wollige en originele kledij.  

De tentoonstelling in Artis is het resultaat van een kunstproject dat tot stand is gekomen uit de samenwerking tussen Natura Artis Magistra, Francine Oomen en uitgeverij Querido. Tussen de twee- en driehonderd wild breiers en –breisters tussen de 5 en 85 jaar hebben de afgelopen maanden in Artis hard gewerkt om de eerste en grootste wild brei-tentoonstelling van Nederland te maken. 
 
Kinderboekenschrijfster Francine Oomen raakte vorig jaar in de ban van Knit Graffiti, wat door haar is omgedoopt tot ‘wild breien’. Dit is een nieuwe niet-vandalistische vorm van street art. 
 
De tentoonstelling is vanaf woensdag 16 februari te bewonderen door heel Artis. De wilde breisels blijven tot 16 maart hangen. 

plan je bezoek

Er is elke dag van alles te doen in Artis. Hoe laat vertellen de dierverzorgers meer over hun dieren? Print de agenda en neem hem mee naar Artis.

Bekijk de dagagenda »

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting