projecten

jaguar herintroductie project

Sinds 2013 steunt Artis het jaguar herintroductie project in Argentinië. Dit natuurbehoudproject heeft als doel de jaguar, die van origine voorkwam in Argentinië, weer uit te zetten in het Iberá National Park.

Lees meer

Awely

Awely heeft natuurbehoudprojecten in Azië, Afrika en Zuid-Amerika en werkt vanuit de overtuiging dat natuurbehoudactiviteiten enkel werken wanneer de lokale bevolking bij het proces betrokken wordt.

Lees meer

natuurproject Armenië

In 2010 is Artis in samenwerking met de Foundation for the Preservation of Wildlife and Cultural Assets (FPWC) gestart met de realisatie van een groot natuurproject in Armenië.

Lees meer

Quagga

Artis neemt deel aan Quagga, het natuurbeschermingsfonds van de dierentuinen.

Lees meer

zwartvoetpinguïn

Artis coördineert het Europese fokprogramma van de Afrikaanse pinguïn en steunt onder andere SANCCOB (Southern African Foundation for the Conservation of Coastal Birds), een natuurbehoudsorganisatie die als doel heeft de vogels, in het bijzonder de bedreigde soorten - zoals de zwartvoetpinguin - in het kustgebied van Zuidelijk Afrika te beschermen en te herintroduceren.

Lees meer

knoflookpad

Het gaat slecht met de knoflookpad in Nederland. In 2012 heeft Artis de handen ineengeslagen met Stichting RAVON (Reptielen, Amfibieën en Vissen Onderzoek Nederland) om een reddingsplan voor de knoflookpad op te stellen en uit te voeren.

Lees meer

onechte gaviaal

In 2012 voerde de EAZA (European Association for Zoos and Aquaria) campagne voor Zuid-Oost Azië. Als onderdeel hiervan was in Artis in de herfstvakantie bij de onechte gavialen een opstelling over de diersoort.

Lees meer

Paramaribo zoo

Sinds enkele jaren draagt Artis bij aan de ondersteuning van Diergaarde Blijdorp aan Paramaribo Zoo (Suriname). 

Lees meer

Afrikaanse wilde hond

In de natuur gaat het helemaal niet goed met de Afrikaanse wilde hond. De populatie wordt geschat op minder dan 5000 dieren. Daarom steunt Artis sinds eind 2013 het Painted Dog Conservation Project.

Lees meer

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting