particulier steunen

Om het werk van natuurbehoud en natuureducatie voort te zetten is Artis afhankelijk van uw giften.

90% van het geld dat Artis binnen krijgt komt ten goede aan de tuin en haar doelstellingen. Artis is de enige dierentuin in Nederland die voorzien is van het CBF keurmerk. Dat houdt in dat Artis een fondsenwervende instelling is die zorgvuldig omgaat met het geld van al haar schenkers.

Ook is Artis door de belastingdienst aangewezen als ANBI (Algemeen Nut Beogende  Instelling). Deze instellingen zijn vrijgesteld van schenkings- en successierechten. Uw schenking komt dus geheel ten goede aan Artis. 

Heeft u zelf een ander idee om Artis te steunen, laat ons dan contact met u opnemen.

geef met aantrekkelijk voordeel

Artis is sinds 2008 aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en heeft sinds 2012 ook de status van Culturele ANBI. Geven aan Artis wordt hierdoor extra aantrekkelijk.

Lees meer

eenmalige schenking

U kunt Artis steunen in de vorm van een eenmalige schenking. Elke bijdrage is welkom.

Lees meer

periodiek schenken

Met periodieke schenkingen helpt u Artis te investeren in grotere projecten, zoals fokprogramma’s, gedragsverrijking of betere huisvesting voor de dieren.

Lees meer

nalatenschappen

Door een goed doel in uw testament op te nemen laat u de wereld iets goeds na. Als u iets nalaat aan Artis dan geeft u aan natuurbehoud en natuureducatie.

Lees meer

adopteer een parkbank

Een bank adopteren in het park van Artis is een mooie manier om iemand te herinneren of te eren. Adopteer een bankje en Artis verzorgt een plaquette waar u een tekst in kan laten graveren.

Lees meer

adopteer een dier

Artis heeft veel bewoners en ieder van hen heeft weer andere verzorging nodig. Artis bouwt nieuwe verblijven en werkt aan de verbetering en verruiming van de huidige.

Lees meer

adopteer een boom

Een boom kan staan voor liefde, vriendschap, leven, troost of herdenking. Artis heeft een bijzondere en diverse bomencollectie, waaronder de oudste bomen van Amsterdam. Adopteer een boom in het historische Artis-park om een voor u speciaal moment of gebaar vast te leggen en steun Artis hiermee. Met een boomadoptie zorgt u ervoor dat Artis optimale zorg aan het park en de boomcollectie kan blijven bieden.

Lees meer

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting