geef om artis

Om het werk van natuurbehoud en natuureducatie voort te zetten is Natura Artis Magistra afhankelijk van uw giften. Artis voert een actief beleid op het gebied van natuurbescherming en ondersteunt diverse natuurbeschermings- en educatieprojecten.

Het terugplaatsen van gezonde dieren in de natuur is een van de activiteiten van Artis om soortbehoud te stimuleren. Met de aanwezigheid van de dieren, bomen en planten en de musea is Artis bij uitstek de plek om de natuur te leren kennen.

Maar de bescherming van dier- en plantsoorten, de voortzetting van natuur- en milieueducatie en soortbehoud is kostbaar. Daarom vragen wij u om Artis te steunen. Dit kunt u zelf doen, maar ook met uw organisatie.

goed doel

Het geld wordt voornamelijk gebruikt voor de verzorging van de dieren en het onderhoud van hun verblijven. Artis bestaat als sinds 1838 en is daarmee een van de oudste dierentuinen op het vaste land van Europa. In zo een historische tuin valt veel te vernieuwen.

Lees meer

geef meer met minder

Omdat een periodieke schenking aftrekbaar is van de belasting, kunt u méér schenken voor minder geld. Het gaat om een periodieke schenking over vijf jaar of meer.

Lees meer

belangrijke rol in natuurbehoud

Artis speelt een belangrijke rol in natuurbehoud door onder andere samen te werken met andere dierentuinen in internationale fokprogramma’s. Zo coördineert Artis de Europese fokprogramma’s van de ijsbeer, de kantjil en de pinguïns.

Lees meer

meer dan alleen geld

Er zijn veel organisaties die een dier geadopteerd hebben in Artis. Bij deze dieren is het logo van deze organisaties te zien op een bordje en op de site. Artis bedankt de bovenstaande organisaties die ons steunen middels het adopteren van een dier. Maar sommige organisaties gaan verder dan alleen financiële steun. Zij geven ook goederen of diensten.

Lees meer

de erfenis van dr. Kamp

De heer en mevrouw Verbiest waren door hun vriendin dr. Willy Kamp aangewezen als executeur, om haar nalatenschap af te wikkelen. Artis was haar enige erfgenaam. Samen met de afdeling Fondsenwerving werkten de executeurs aan een goede besteding van de erfenis.

Lees meer

Artis-relatiedag

Op dinsdag 24 juni vond de jaarlijkse Artis-relatiedag plaats. De relatiedag ging van start met een ontvangst onder de sterrenhemel in het Planetarium. Artis rondleiders namen de gasten vervolgens mee voor een kijkje achter de schermen. De rondleiding door het Artis-park gaf een impressie van de werkzaamheden van de dierverzorgers en de bijzondere nachtrituelen van de dieren. 

Lees meer

donateursexcursie Prins Bernhard Cultuurfonds

Erfgoed van Artis

Op 2 en 10 september 2010 hebben de donateurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds deelgenomen aan een excursie over het ‘Erfgoed van Artis’. De donateurs werden ontvangen door dhr. Haig Balian, directeur van Artis waarop een inleiding volgde van landschapshistoricus Prof. dr. Erik de Jong over de samenhang tussen natuur en cultuur in Artis.

Lees meer

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting