plattegrond

Download en print de plattegrond van Artis alvast thuis. De plattegrond is op groot formaat te koop bij de kassa van Artis. 

horeca

Artis heeft verschillende horecagelegenheden. Elke horecagelegenheid heeft een eigen assortiment. 

baby’s en kinderen

In alle restaurants zijn kinderstoelen aanwezig. Bij restaurant de Twee Cheetahs en het Planetariumcafé is er gelegenheid voor het opwarmen van babyvoeding.

Op diverse plaatsen zijn open kinderkarretjes te leen tegen € 2,00 borg.

Alle toiletten zijn voorzien van een babyverschoonplaats.

In het huisje achter het Kamelenveld, naast de speelplaats, is een kolfruimte. De sleutel hiervoor kunt u ophalen bij de kassa.

rolstoelgebruikers

Artis is grotendeels toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Rolstoelen zijn te leen bij de Hoofdentree tegen een borgsom van € 1,00. Het is niet mogelijk om een rolstoel te reserveren. 

Voor de invalidenparkeerplaatsen op het parkeerterrein gelden de Artis-parkeertarieven.

toiletten

Alle toiletlocaties zijn rolstoeltoegankelijk. De toiletten bevinden zich in het Planetarium, de Twee Cheetahs, het Vlinderpaviljoen en het Aquarium.

honden

(Hulp)honden zijn niet toegestaan in Artis.

winkel

Bent u opzoek naar een bijzonder cadeau of een Artis de Partis voor thuis, breng dan een bezoek aan de Artis-winkel. In de winkel is de hele Artis de Partis-collectie verkrijgbaar, maar ook diverse ansichtkaarten, boeken, speelgoed, knuffels en andere souvenirs. Artis-leden krijgen 10% korting op het hele assortiment, met uitzondering van boeken. De Artis-winkel is elke dag vanaf 10.00 uur tot sluitingstijd geopend.

Laat de parkeerkaart in de winkel coderen om te profiteren van het voordelige parkeertarief.

route, ov & parkeren

Artis ligt in het hart van Amsterdam en beschikt over een eigen parkeerterrein. Ook is Artis goed bereikbaar per openbaar vervoer.

Plan je route naar Artis »

prijzen & kaarten

Toegangskaarten zijn ook gemakkelijk online te bestellen.

Bekijk alle toegangsprijzen »

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting