lezingen

De Artis Academie organiseert elke eerste dinsdag van de maand interessante lezingen over uiteenlopende onderwerpen, van microbiologie tot astronomie en kunstgeschiedenis. Na de pauze wordt de sterrenhemel van de komende maand toegelicht.

7 april - van lâleh tot tulp

Door: Erik A. de Jong, Artis-professor. Als de natuur een boek is, dan vertegenwoordigt de tulp een van haar mooiste pagina’s.

Lees meer

28 april - feit of fantasie; waar komen de middeleeuwse fabeldieren vandaan?

Door: Wim Gerritsen, emeritus hoogleraar Middeleeuwse letterkunde, Universiteit Utrecht. Kan het ontstaan van fabeldieren worden toegeschreven aan interculturele handel?

Lees meer

5 mei - Godwin-lezing

Met een korte introductie door Artis-professor Erik de Jong. Over de verhouding tussen privacy, identiteit, soevereiniteit en vrijheid.

Lees meer

2 juni - zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?

Door: Frans de Waal, professor primaatgedrag, Emory University, Verenigde Staten. Om echt aan te tonen hoe intelligent dieren zijn hebben we veel onderzoek en creativiteit nodig.

Lees meer

onbeperkt genieten

Leden kunnen het hele jaar onbeperkt naar Artis. Je steunt met het lidmaatschap de dieren, het park, de natuurbehoudsprojecten en de monumenten van Artis.

Word lid van Artis »

route, ov & parkeren

Artis ligt in het hart van Amsterdam en beschikt over een eigen parkeerterrein. Ook is Artis goed bereikbaar per openbaar vervoer.

Plan je route naar Artis »

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting