lezingen

De Artis Academie organiseert elke eerste dinsdag van de maand interessante lezingen over uiteenlopende onderwerpen, van microbiologie tot astronomie en kunstgeschiedenis. Na de pauze wordt de sterrenhemel van de komende maand toegelicht.

24 december - Leve het Licht - kerstavond

Meer weten over de achtergrond en rituelen van Kerst? Op kerstavond brengt het Planetarium je in hemelse sferen. En sluit je de avond af met een kerstrondleiding door donker Artis.

Lees meer

6 januari - beter goed gejat dan slecht verzonnen

Door: Drs. Ylva Poelman, Bionica Innovatie en Expertise Centrum, columniste van dagblad Trouw.

De natuur heeft bijna vier miljard jaar de tijd gehad om te experimenteren met de techniek. Wat werkt en wat niet?

Lees meer

3 februari - schimmels in design en art

Door: Prof. Dr. Han AB Wösten, voorzitter van de Koninklijke Vereniging voor Microbiologie.

Schimmels worden geassocieerd met bederf, ziekte en dood. Toch zijn de meeste schimmels onschadelijk of zelfs heel erg nuttig.

Lees meer

3 maart - net niet totaal

Door: Govert Schilling, wetenschapsjournalist.

Welke rol speelden zonsverduisteringen in de geschiedenis? Hoe kun je het verschijnsel veilig waarnemen? En wanneer is de eerstvolgende totale zonsverduistering in onze regio? 

Lees meer

onbeperkt genieten

Leden kunnen het hele jaar onbeperkt naar Artis. Je steunt met het lidmaatschap de dieren, het park, de natuurbehoudsprojecten en de monumenten van Artis.

Word lid van Artis »

route, ov & parkeren

Artis ligt in het hart van Amsterdam en beschikt over een eigen parkeerterrein. Ook is Artis goed bereikbaar per openbaar vervoer.

Plan je route naar Artis »

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting