lezingen

De Artis Academie organiseert elke eerste dinsdag van de maand interessante lezingen over uiteenlopende onderwerpen, van microbiologie tot astronomie en kunstgeschiedenis. Na de pauze wordt de sterrenhemel van de komende maand toegelicht.

3 maart - net niet totaal

Door: Govert Schilling, wetenschapsjournalist. Govert Schilling bereidt je voor op het spectaculairste hemelverschijnsel van het jaar.

Lees meer

12 maart - natuur en cultuur in het Antropoceen

Door: Erik A. de Jong, Artis-professor. Als we meer inzicht willen krijgen in onze relatie met de natuur, zullen de natuur- en geesteswetenschappen zich moeten verenigen.

Lees meer

7 april - van lâleh tot tulp

Door: Erik A. de Jong, Artis-professor. Als de natuur een boek is, dan vertegenwoordigt de tulp een van haar mooiste pagina’s.

Lees meer

28 april - feit of fantasie; waar komen de middeleeuwse fabeldieren vandaan?

Door: Wim Gerritsen, emeritus hoogleraar Middeleeuwse letterkunde, Universiteit Utrecht. Kan het ontstaan van fabeldieren worden toegeschreven aan interculturele handel?

Lees meer

5 mei - Godwin-lezing

Door: korte introductie door Artis-professor Erik A. de Jong. Over de verhouding tussen privacy, identiteit, soevereiniteit en vrijheid. 

Lees meer

onbeperkt genieten

Leden kunnen het hele jaar onbeperkt naar Artis. Je steunt met het lidmaatschap de dieren, het park, de natuurbehoudsprojecten en de monumenten van Artis.

Word lid van Artis »

route, ov & parkeren

Artis ligt in het hart van Amsterdam en beschikt over een eigen parkeerterrein. Ook is Artis goed bereikbaar per openbaar vervoer.

Plan je route naar Artis »

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting