lezingen

De Artis Academie organiseert elke eerste dinsdag van de maand interessante lezingen over uiteenlopende onderwerpen, van microbiologie tot astronomie en kunstgeschiedenis. Na de pauze wordt de sterrenhemel van de komende maand toegelicht.

4 november - Darwins peepshow

door: prof. dr. Menno Schilthuizen,  evolutiebioloog biodiversiteitscentrum Naturalis

Waarom masturberen spinnen in een klein webje? Leer meer over wat de grote diversiteit aan geslachtsdelen in het dierenrijk onthult over evolutie, biodiversiteit en onszelf. 

Lees meer

2 december - dwergplaneten

door: Govert Schilling, wetenschapsjournalist

Hoe is ons zonnestelsel ontstaan? Wellicht geeft het op handen zijnde onderzoek van de ruimtezondes Dawn en New Horizons ons nieuwe inzichten in de geschiedenis ervan.

Lees meer

onbeperkt genieten

Leden kunnen het hele jaar onbeperkt naar Artis. Je steunt met het lidmaatschap de dieren, het park, de natuurbehoudsprojecten en de monumenten van Artis.

Word lid van Artis »

route, ov & parkeren

Artis ligt in het hart van Amsterdam en beschikt over een eigen parkeerterrein. Ook is Artis goed bereikbaar per openbaar vervoer.

Plan je route naar Artis »

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting