basiscursus natuurfotografie

In de basiscursus natuurfotografie leer je om bewust betere foto’s te maken. Beter leren kijken naar de natuur. Of je nu met de meest uitgebreide spiegelreflexcamera werkt of met een simpele pocketcamera, met beide kan je prima foto’s maken.

Hoe legt men een dier vast, dat vaak in beweging is, of een plant of boom? Wat is een “goede” compositie? Hoe beïnvloedt kleur de foto? Wat is de psychologische werking van een natuurfoto? Wat kunnen symboliek en poëzie betekenen voor het fotografische beeld van natuur? Kunnen we een verhaal vertellen met een foto zodat het meer is dan alleen vastleggen? Hoe maak je een portret van een dier of een plant? Hoe verbeelden we de relatie tussen dier, plant en omgeving? 

Een foto bevat twee elementen: Vorm en Inhoud. De eerste les zal gaan over de vorm, over compositie. In de daaropvolgende lessen komt de inhoud naar voren. Hoe ondersteunt de compositie de inhoud, hoe vertel je een verhaal in een enkele foto, en hoe vertaal je dit in een serie foto’s? 

praktische informatie

De basiscursus natuurfotografie wordt aangeboden op zaterdag 1, 8, 15 en 22 november van 10.00 tot 14.00 uur. Het cursusbedrag is € 225,- voor de gehele cursus (€ 195,- voor Artis-leden). Dit is inclusief toegang tot Artis.

Aanmelden voor deze cursus kan eenvoudig online.

Neem voor meer informatie contact op met info@artis.nl

onbeperkt genieten

Leden kunnen het hele jaar onbeperkt naar Artis. Je steunt met het lidmaatschap de dieren, het park, de natuurbehoudsprojecten en de monumenten van Artis.

Word lid van Artis »

route, ov & parkeren

Artis ligt in het hart van Amsterdam en beschikt over een eigen parkeerterrein. Ook is Artis goed bereikbaar per openbaar vervoer.

Plan je route naar Artis »

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting