basiscursus natuurfotografie

De basiscursus natuurfotografie is wegens omstandigheden komen te vervallen.

In de cursus leer je om bewust betere foto’s te maken. Om beter te kijken naar de natuur. Of je nu met een spiegelreflexcamera werkt of met een simpele pocketcamera, met beide kun je prima foto’s maken.

Hoe legt men een dier vast, dat vaak in beweging is, of een plant of boom? Wat is een “goede” compositie? Hoe beïnvloedt kleur de foto? En kunnen we een verhaal vertellen met een foto zodat het meer is dan alleen vastleggen? 

Een foto bevat twee elementen: vorm en inhoud. De eerste les zal gaan over de vorm, over compositie. In de daaropvolgende lessen komt de inhoud naar voren. Hoe ondersteunt de compositie de inhoud, hoe vertel je een verhaal in een enkele foto, en hoe vertaal je dit in een serie foto’s?

De cursus start elke keer in de Collegezaal van Artis met een theoretisch gedeelte. Daarna ga je Artis in om de theorie toe te passen door zelf foto’s te maken. Elke keer leer je anders kijken. Zo vertelt een medewerker van Artis over de dieren, waarna je ze door de ogen van een verzorger leert zien. Fotografiedocent Loek van Vliet loopt rond en kijkt met jou en de andere cursisten mee, stelt vragen en geeft tips.

vervallen

De 4-daagse basiscursus natuurfotografie van 12, 19 en 26 september en 3 oktober is wegens omstandigheden komen te vervallen. U kunt zich wel aanmelden voor de cursus natuurfotografie voor gevorderden.

Neem voor meer informatie contact op met info@artis.nl.

onbeperkt genieten

Leden kunnen het hele jaar onbeperkt naar Artis. Je steunt met het lidmaatschap de dieren, het park, de natuurbehoudsprojecten en de monumenten van Artis.

Word lid van Artis »

route, ov & parkeren

Artis ligt in het hart van Amsterdam en beschikt over een eigen parkeerterrein. Ook is Artis goed bereikbaar per openbaar vervoer.

Plan je route naar Artis »

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting