cursus sterrenkunde

Kijken naar de sterrenhemel heeft altijd tot de verbeelding gesproken. 

Hoe ver weg staan de sterren? Komt er een eind aan die enorme zwarte ruimte? En, is er misschien elders iemand die naar ons kijkt met dezelfde vragen? Begrip van onze plek in het heelal heeft bij astronomen door de eeuwen heen geleid tot verschillende interpretaties.

Draait de zon om de aarde of de aarde om de zon? Staan de sterren allemaal op dezelfde afstand? Hoe verklaar je dat de maan er gedurende de maand telkens anders uit ziet? Het is moeilijk hier een beeld van te krijgen. Om onze plek in de macro natuur aan te geven, organiseert Artis de cursus sterrenkunde. Met behulp van de unieke mogelijkheden van het Planetarium kan deze plek inzichtelijk worden gemaakt.

wanneer 3, 10, 17 en 24 november en 1 december
waar Artis Planetarium
hoe laat 19.30 – 22.00 uur
toegang € 160,- (€140,- voor leden) inclusief cursusboek. Koop online je kaartje

onbeperkt genieten

Leden kunnen het hele jaar onbeperkt naar Artis. Je steunt met het lidmaatschap de dieren, het park, de natuurbehoudsprojecten en de monumenten van Artis.

Word lid van Artis »

route, ov & parkeren

Artis ligt in het hart van Amsterdam en beschikt over een eigen parkeerterrein. Ook is Artis goed bereikbaar per openbaar vervoer.

Plan je route naar Artis »

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting