Artis-professor

De Universiteit van Amsterdam is een bijzondere leerstoel rijker: de Artis-leerstoel. Deze leerstoel, die voluit de naam draagt: Bijzondere Leerstoel Cultuur, Landschap en Natuur, is officieel door het College van Bestuur van de UvA ingesteld en is verbonden aan de faculteit der Geesteswetenschappen.

Artis-professor dr. E. A. de Jong

Erik de Jong is per 1 september 2009 benoemd tot bijzonder hoogleraar Cultuur, Landschap en Natuur aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De Jong is verbonden aan Artis als adviseur van de vernieuwingsplannen.

De Stichting Natura Artis Magistra stelt zich ten doel de samenhang der dingen te bevorderen en stimuleert dan ook het denken over de relatie tussen natuur en cultuur. De Artis-professor verzorgt zowel in de collegezalen van de UvA als in de historische collegezaal van Artis colleges voor verschillende doelgroepen en opleidingsniveaus.

De Artis-leerstoel is mede mogelijk gemaakt door de M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting.

onbeperkt genieten

Leden kunnen het hele jaar onbeperkt naar Artis. Je steunt met het lidmaatschap de dieren, het park, de natuurbehoudsprojecten en de monumenten van Artis.

Word lid van Artis »

route, ov & parkeren

Artis ligt in het hart van Amsterdam en beschikt over een eigen parkeerterrein. Ook is Artis goed bereikbaar per openbaar vervoer.

Plan je route naar Artis »

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting